Under veckan är Spotify på Gotland för en stor konferens. Emil Wiman, från eventbolaget, berättar här om deras upplevelse av Gotland.

Spotify har revolutionerat musikvärlden med sin streamingtjänst. Nu är bolaget för första gången på Gotland för en konferens och är bland annat på Leva kungslador. Runt 100 personer från bolaget är på plats på Gotland.

– Det är Spotifys HR-avdelning som är här och 50 procent är internationella gäster från bland annat England och USA, säger Emil Wiman från eventbolaget GoGotland som ansvarar för Spotifys vistelse på ön.

Katarina Berg, HR-chef på Spotify, fick tidigare i år pris som Årets HR-chef på Chefgalan som tidningen Chef håller i. Det är Katarina Berg som är ytterst ansvarig för de medarbetare som är på Gotland och hon är själv med på konferensen.

– De är på Leva på dagarna och i kväll ska vi till exempel till Helge Ands ruin för fördrink och sedan Klosterlängan för en riktig medeltida upplevelse. Amerikanarna kommer få en chock när de dricker mjöd och får uppleva ett medeltida gästabud, säger Emil Wiman skämtsamt.

Han säger att det är roligt att ha ett bolag som Spotify på Gotland.

– De vill gärna testa på sådant som andra inte testat tidigare. De vågar och vi har en stor frihet när vi ska planera, det är väldigt roligt, säger Emil Wiman.

Kom i rätt mood inför din konferens med vår egna spotifylista!