För andra året i rad stod Science Park Gotland värd för techeventet ”Gotland Tech Fest”. Genom att handplocka några av Sveriges hetaste föreläsare, kombinera med en inspirerande mässa och ge utrymme för nätverkande lyckades Science Park Gotland nå ut till en bred målgrupp. 

Evenemanget växte från fjolårets deltagarantal med 60 personer till att i år husera 250 personer på Wisby Strand, som var arena för dagen. Deltagarna fick bland annat inspireras av Sofie Lindblom, VD på Ideation360 och tidigare Global Innovationschef på Spotify, den digitala gurun Ashkan Fardost som har flera TedX-talks i bagaget samt Emma Ewadotter från FabLab i Umeå och robotutvecklaren Fredrik Löfgren. Han hade till allas stora glädje med sig roboten Elsa som också stod för öppningen av eventet och presentationen av moderatorn för dagen; Paulina Modlitba Söderlund. Paulina har tidigare varit programdirektör för bland annat Webbdagarna och Women in Tech.

Bild från Science Park Gotland. 

Eventbolaget goGotland har hjälpt Science Park Gotland i konceptutveckling, profilering, marknadsföring, trycksaker, mässuppbyggnad, registrering av deltagare samt all teknikproduktion för eventet. goGotland har också tagit hand om allt det praktiska i genomförandet. Det frigör arrangören – i det här fallet Science Park Gotland – till att använda dagen för nätverkan, relationsbygge och innehåll. Det ger en vinst för varumärket och framtiden för evenemanget tillika Science Park Gotland som organisation. Att kunna ägna sig åt sina relationer – se och höra sina partners, sponsorer och sina besökare är guld värt under evenemang som dessa. goGotland skapar en trygg inramning och har koll på alla detaljer och all teknik så att arrangören kan slappna av och lita på kvalitet i leveransen. 

Arbetsgrupp goGotland

Joel Kvarnsmyr 

Frida Lindroth

Nina Pettersson