Stiftelsen Bergmancenter på Fårö och goGotland har gemensamt intresse av att utveckla Fårö och Bergmancenter som besöksmål, för såväl lokala, nationella och internationella gäster.

Samverkan är det som bygger framtiden för vår ö. Bergmancenter på Fårö vill koncentrera sig på att utveckla och förfina sin kärnverksamhet. Därför har nu centret inlett ett långsiktigt samarbete med event- och upplevelseföretaget goGotland. goGotland i sin tur vill utveckla och förfina sin kärnverksamhet – evenemang och aktiviteter för grupper och konferenser såväl nationellt som internationellt.

– Det känns som en självklar och väldigt spännande fortsättning på det arbete vi redan påbörjat med våra kryssningsgäster och konferensgrupper. Ett besök på Ingmar Bergmans Fårö är vad många av våra besökare vill ha. Ingmar Bergman och Fårö är och kommer vara en än större besöksanledning för Gotland och Sverige, inte minst för våra internationella gäster. Och vem är då bättre att samarbeta med än de allra främsta experterna på Bergman? Säger Fredrik Broman, vd på goGotland.

– goGotland som startade 2007 är öns mest etablerade och välrenommerade eventföretag och också specialiserade på att arbeta med världsarvet på ön.
Bergman är ett filmiskt världsarv och därför känns det här som ett mycket bra steg för oss i utvecklingen av Bergmanturismen inför framtiden, säger Helen Beltrame-Linné, verksamhetschef för Bergmancenter på Fårö.

De båda företagen kommer bland annat att genomföra utbildning för varandras medarbetare och tillsammans utveckla nya och även förfina tidigare skapade koncept för besökare. Arbetet med 2016 är redan i full gång.

Det första samarbetet sker under Almedalsveckan då Bergmancentret kommer att visa film i S:t Nicolai ruin, Kultudralen. Datum kommer att släppas inom kort på Bergmancenters hemsida.