Evenemangsbyrån växer till sex anställda

”Jag är oerhört glad för den här möjligheten och ser verkligen fram emot att komma igång. Jag har följt goGotland ett tag och imponerats över den enorma utveckling man gjort på relativt kort tid. Jag kommer ha ett övergripande ansvar för den dagliga driften och samtidigt bidra till företagets fortsatta utveckling – vara lite spindeln i nätet helt enkelt”, säger Fredrik Broman som är nytillträdd VD på goGotland.

”I takt med att vår verksamhet har vuxit rejält på kort tid så har vi sett ett ökat behov av en person som kan leda och stärka upp organisationen”, säger Victor Ewald, grundare och tidigare VD för goGotland. Nu blir Victor verksamhetsutvecklare och kreatör på företaget. goGotland har nyligen fått möjligheten att gå in och utveckla St Nicolai/Kultudralen som arena. Företaget har även en stor efterfrågan på konferenser på Gotland. ”- Vi behöver ständigt se över nya möjligheter och nya idéer för att utvecklas och möta våra kunders behov. Så det är vad jag ska ägna mig åt framöver”, säger Victor Ewald.

Fredrik Broman kliver in i företaget med en stor erfarenhet av ledarskap och sälj från större företag. ”- goGotland är ett mycket spännande företag med en attraktiv produkt, där Gotland utgör scenen, och vi fyller den med innehåll. Vi ser alla tecken på att företagets verksamhet kommer växa ytterligare och det finns en stor potential att ta till vara på. Jag hyser stor respekt för den kompetens och energi som finns på företaget idag”, säger Fredrik Broman.

Fredrik Broman har en gedigen erfarenhet från både restaurang-, hotell- och konferensbranschen i kombination med försäljning och marknadsföring på ledande befattningar de senaste åren. Eventbyrån goGotland AB startade 2007 med en anställd. Affärsidén var att verka som aktivitets- och upplevelsearrangör för konferenser på ön, då man såg att efterfrågan på dessa tjänster ökade snabbt. Idag sju år senare har företaget vuxit till sex anställda och man har utökat verksamheten med flera områden som t ex projektledning och produktion av Medeltidsveckans marknad. I nära samarbete med Gotlands museum håller goGotland evenemang i ruinerna dels under Almedalsveckan men också året runt. Så sent som första februari i år tog man även över driften av St Nicolai/Kultudralen.