Ytterligare ett magiskt år har passerat. Vi är otroligt tacksamma för att vi får göra det vi älskar mest, tillsammans med våra härliga kunder och partners. En riktigt god jul och ett gott nytt år vill vi önska er alla!

Det har varit ett intensivt och spännande år för gänget på eventbyrån goGotland. Med en stark tillväxtkurva inför året, där företaget så sent som 2015 utsågs till Gotlands sjätte snabbaste växande företaget, så har framgångarna fortsatt. Med närmare 400 genomförda event under året och ett bra bokningsläge inför 2019 så konstaterar man en fortsatt stark efterfrågan på sitt kunderbjudande. Byrån har under året stärkt sitt erbjudande, där man idag bland annat även hjälper sina kunder med konceptutveckling och content. Så sent som i november lanserade man goÅre, ett systerföretag och en ny stark destination som stärker portföljen. goGotland har även knutit till sig fler duktiga medarbetare under året i Johanna Skantze och Anna Gustafson, och på så sätt även fått in ny kompetens och erfarenhet.

Under våren stärkte byrån även upp med en ny vd i Mattias Adman, ett strategiskt viktigt steg för att kunna fortsätta utveckla verksamheten. Finns det något slut på framgångsresan kan man fråga sig. Frågar man eventmakarna på byrån så är det tydliga svaret – nej. Man ser tvärtom en fortsatt stark utveckling och att det finns så mycket mer att uträtta. Med numera två starka mötesdestinationer, en glödhet marknad och ett starkt team så ska det bli spännande att leda utvecklingen in i ett nytt år.

Låt oss prata lite med några av medarbetarna om det gångna året och framtidsutsikterna.

 • ”Ja det är otroligt mycket roligt som har hänt, vi skulle kunna skriva en bok om det här året, men vi kan nämna några av höjdpunkterna” inleder Fredrik Broman, partner i goGotland.
 • ”Vi har stärkt vår position ytterligare inom besöksnäringen på Gotland genom att vidareutveckla våra viktigaste samarbeten. För att nämna några av dessa har vi ingått nya långsiktiga avtal med Medeltidsveckan på Gotland AB, både för evenemanget Medeltidsveckan vecka 32 och Medeltida Jul i december. Det känns väldigt roligt att tillsammans få fortsätta utveckla dessa för Gotland så viktiga evenemang.
  Vi har även fått fortsatt förtroende och ingått ett nytt långsiktigt avtal med Gotlands Museum gällande Visbys kyrkoruiner, vilket innebär att vi fördjupar det framgångsrika samarbetet med fokus på att fortsätta utveckla dessa unika miljöer för hållbara evenemang i många år framöver”, berättar Fredrik Broman.
 • ”En annan stor grej är ju att vi lyckats göra en fantastisk VD-rekrytering i Mattias Adman. Han sitter på helt rätt kompetens för att stärka vår organisation i vår fortsatta tillväxtresa”, fortsätter Victor Ewald, grundare och partner i goGotland.
 • ”Vi konstaterar också att årets Almedalsvecka slår nya rekord i både antal besökare och programpunkter. För ett par år sedan trodde nog de flesta att taket var nått, men det har visat sig vara helt fel”, fortsätter Victor Ewald.

Vad är bästa minnet från 2018?

 • ”Jag minns med glädje lanseringen av vårt nya systerföretag goÅre som vi genomförde under Företagardagen på Gotland. Att vi fick dit en snöskoter från 70-talet blev nog detta års fotobomb i sociala medier”, berättar Frida Lindroth, Head of relations på goGotland.
 • ”Ibland reflekterar jag över vilket otroligt roligt jobb jag har. Att ena veckan få jobba med några av Sveriges ledande företag och organisationer under Almedalsveckan, för att nästa vecka befinna mig i myllret av ett kokande Medeltidsveckan med 40.000 besökare. Jag tror att det är den mixen som gör att ingen dag är den andra lik och att det aldrig blir tråkigt på jobbet”, fortsätter Frida.
 • ”Både vi och Medeltidsveckan är otroligt glada över att ha slagit nya besöksrekord på Medeltida Jul som gick av stapeln under december. Vi har jobbat hårt med detta under hösten och är jättenöjda med att vi tillsammans lyckats få till en bra besöksupplevelse, och att vi fått så mycket positiv feedback”, säger John Friederich, projektledare på goGotland.

Vad finns i kikaren 2019?

 • ”Utvecklingen av Almedalsveckan fortsätter med full kraft. Signalerna är tydliga, engagemanget och viljan från Sveriges organisationer att medverka under politikerveckan i Visby är starkare än någonsin”, berättar Victor Ewald.
 • ”Vi kan också konstatera att bokningsläget inför 2019 för möten och konferenser på Gotland aldrig tidigare i vår snart 12-åriga historia varit så pass starkt redan innan nyår. I och med detta kommer vi behöva fortsätta att rekrytera under nästa år för att kunna möta efterfrågan från våra kunder och besökare”, säger Mattias Adman, VD på goGotland.
 • ”Framåt nu längtar jag till sommarens alla konserter i magiska S:t Nicolai ruin där artister som Sophie Zelmani och Titiyo kommer uppträda. Här känns det jätteroligt att vi har fått igång ett fint samarbete med bland annat Pelle Jansson på Gotland Live Entertainment. Sen ser vi såklart framemot våra första genomförande uppe i Åre under nästa år. Men först skall vi ta en välförtjänt jul- och nyårsledighet”, avslutar Mattias Adman.