När man startar ett företag så tänker man inte på vilken effekt det kommer att få på människors liv eller den plats man väljer att starta det på. Det har nog varit och är fortfarande bland det mest förvånande och givande i att ha hand om ett företag som växer hela tiden.

Vi satt på möte med Rindi och dess styrelse häromdagen. Vi träffade de gällande ett av våra gemensamma projekt som händer under Almedalsveckan. Det var våra projektledare Frida och John som var på möte med Rindis styrelse. Och det slår oss att båda dessa anställda finns på ön och verkar här för att vi har givit dom ett arbete.

Frida har varit hos oss länge i flertalet stora projekt. John är vårt allra senaste tillskott som vi är så väldigt stolta över att ha i vår personalgrupp. John är en av alla de studenter som vandrat genom Campus och varit engagerad i Rindi. Han har hängt kvar på ön med krogjobb och hantverksarbete och diverse annat. Bland det andra fanns ett extrajobb på goGotland med under en längre tid. Han är med i teamet i vårt Äventyr i Visby* som aktivitetspersonal och andra spännande event som äger rum under högsäsongen. Förra sommaren hoppade han in och tog över vaktmästarjobbet då ordinarie vaktmästare bytte jobb. Och att vara vaktmästare på goGotland under högsäsong är inte vilket vaktmästarjobb som helst. Det är många bollar i luften. Många leveranser, uppbyggnader, nedrivningar, sopor att hämta och lämna, ruiner att rigga, el som ska dras, bänkar som ska bäras, dukar som ska tvättas, lampolja som ska köpas och kunder att träffa. John visade sig vara en stjärna på alla dessa saker. Samtidigt som han gärna drar på sig medeltidspaltorna och kör igång ett Äventyr i Visby med den äran.

Så när hösten kom och förrådet var städat, ruinerna vinterbonade och blåstället tvättat och vikt för säsongen och det blev dags för utvärdering kändes det självklart att John skulle hänga med oss på konferens.

Och mycket riktigt så var det en lyckoträff. Han är en av oss nu och har gått in som projektledare i ett av våra största projekt – Medeltidsveckans marknad.

Som företagsledare så är det viktigaste av allt personalen man omger sig med. På goGotland vill vi arbeta jämställt och med en bredd i ålder och kontaktnät. Kunderna behöver det – alltså behöver vi det. På Gotland så behöver vi se och höra alla dessa fenomenala studenter som finns mitt ibland oss – ta in dem, låta de ta plats. Och jisses vilken plats sen.

John har verkligen visat oss och öppnat ögon och dörrar för vilka enorma möjligheter som Campus Gotland ger oss som företag. Och lika förvånande varje gång, som sagt när man inser att vi på vårt lilla företag drar strån till stacken vad gäller Leva, Bo, Verka på ön strategin som det ofta talas om.

Det känns väldigt bra och vi är inte så lite stolta över de 10 årsverken vi har på företaget idag.

Och snart är det högsäsong igen. Och i skrivande stund står John på jobbexpo nere på Rindi och berättar om goGotland och hör om någon vill komma och jobba med oss i sommar.

Framåt och uppåt! Summarn kummar och då gäller det att vara förberedd.

 

Nu har vi internrekryterat John som projektledare. han tillträder tjänsten 8 januari 2018.

– goGotland fortsätter växa och projektportföljen innehåller nu över 1000 event 2018. Den ökade tillväxttakten gör att vi fortsätter rekrytera nya medarbetare, och det känns kul att vi lyckats rekrytera ytterligare en driven och energisk projektledare, säger Fredrik Broman, VD för goGotland.