Teambuilding i Gotland Bike Battle

Vår populära aktivitet passar grupper som vill se mer av ön. Våra ledare möter er på hotellet och ger er förutsättningar för arrangemanget. Utrusta­de med expeditionsmaterial, kamera och kaffekorg ger ni er iväg. Uppgifterna som ska lösas kräver samarbete…

Read More

Teambuilding i Medeltida Äventyr

Våra aktivitetsledare möter gruppen vid scenen i Almedalen. Bland gränder och dimhöljda ruiner hägrar de hemliga mötesplatserna. Där utspelas också ett spännande äventyr. Arrangemanget ger möjlighet till såväl äventyr som spel och dobbel. Under…

Read More

Middag i nordens mäktigaste evenemangsarena

S:t Nicolai är en av Visbys mäktiga kyrkoruiner. På 1200-talet var S:t Nicolai centrum för dominikanerbröderna, vars mest kände medlem blev Petrus de Dacia. Kyrkan har fått sitt namn efter sjöfararnas och köpmännens skyddshelgon S:t Nicolaus. På senare år…

Read More

Vi har Gotlands bästa och absolut roligaste aktiviteter och delar mer än gärna med oss av vår erfarenhet och egna favoritturer. Skräddarsydda paket med fler aktiviteter aktiviteter på samma dag är det bästa vi vet.

Glasblåsning i Visby


Prova på att blåsa glas tillsammans med Christer Mattsson som grundade Visby Glasblåseri 1986. Här tillverkas konst- och bruksglas med genuina hantverksmetoder. Hyttan är belägen mitt i Visby, några 100 meter från Stora torget. Alla deltagare får blåsa en egen flaska att ta med hem som minne av konferensen.

Read More

Exklusiv stadsvandring om händelserna vid den danska invasionen 1361


Vad är sant och vad är myt? Sommaren år 1361 är den mest tragiska och mest mytomspunna händelsen i Gotlands historia. Tusentals gotländska bönder slaktades i striderna mot den danska kungen Valdemar Atterdags mäktiga armé. Nu finns möjligheten att boka en exklusiv stadsvandring som berättar om händelserna vid den danska invasionen 1361. Vandringen går längs östra delen av ringmuren där striden stod och avslutas vid massgravarna, som ligger vid ruinen av Solberga kloster. Följ med våra guider i spåren efter händelserna den blodiga sommaren.

Read More

Teambuilding i Medeltida Äventyr


Våra aktivitetsledare möter gruppen vid scenen i Almedalen.
Bland gränder och dimhöljda ruiner hägrar de hemliga mötesplatserna. Där utspelas också ett spännande äventyr. Arrangemanget ger möjlighet till såväl äventyr som spel och dobbel. Under arrangemanget tävlar ni lagvis, med att lösa gåtor och uppgifter som kräver att ni tar er till olika platser. Mellan passen "på stan" samlas ni i Visby’s ruiner där ni under ledning av medeltidsklädda aktivitetsledare får tävla mot de andra lagen.
Aktiviteten är ett annorlunda och spännande sätt att upptäcka det medeltida Visby och tävla på medeltida villkor.

Exempel på tävlingsstationer
Ljuständningen - lagen skall från hög höjd på toppen av en ruin tända en ljuskrona på botten av ruinen
Ö-spelet - brickspel där det gäller att taktiskt stänga ut de andra lagen från spelplanen.
Köpmannen - lagen träffar en medeltida köpman och svara på hans frågor från förr
Stupstocken - befria mannen som sitter fast i stupstocken

Read More

Teambuilding i Gotland Bike Battle


Vår populära aktivitet passar grupper som vill se mer av ön. Våra ledare möter er på hotellet och ger er förutsättningar för arrangemanget. Utrusta­de med expeditionsmaterial, kamera och kaffekorg ger ni er iväg. Uppgifterna som ska lösas kräver samarbete och kreativitet. Svaren finns i kyrkor, kohagar, grottor och på andra utvalda platser. Längs vägen avnjuter ni medhavda förfriskningar el­ler så ordnar vi med lunch och fika på natursköna platser. Arrangemanget erbjuds i två varianter: med cyklar eller minibussar.

Read More

Gutniska lekar


Prova gotländska aktiviteter som Spark Bleistre, Dra Hank och Rövkrok. De gutniska lekarna är uråldriga och vissa av dem kan spåras tillbaka till vikingatiden. För tävlingsinriktade rekommenderar vi det mer omfattande arrangemanget ”Gutniska lekar och 5-kamp”. Aktiviteten börjar med uppvisning för att sedan fortsätta med en spännande 5-kamp. 

Read More

Sveriges Vackraste Triathlon i Visby


Upplev troligen en av världens vackraste triatlonbanor genom Visbys innerstad, ringmuren, ut på cykel norrut och tillbaka genom havet. En tuff och utmanande aktivitet för större grupper.

Read More

Segling i snabbgående katamaran


F18 katamaranen är den snabbaste och mest extrema katamaranen som finns i världen. Den seglas bland annat på OS och har snabbt blivit en väldigt uppskattad båt. 

Den snabba katamaranen ställer höga krav på samarbetet ombord och dess enkelhet gör att alla kan segla båten. F18 katamaranen gör sig alltså perfekt för både nybörjaren och den mer erfarna seglaren, som vill vara med om en seglingsupplevelse där farten står för underhållningen.

- En oförglömlig fartupplevelse i farter upp till 25 knop.
- Inga förkunskaper krävs.
- Segla med de bästa seglarna i Sverige.

På seglingsupplevelsen får du segla med en erfaren skeppare och vara med på alla positioner ombord på båten. Du får styra, trimma segel och vara med att driva båten till farter upp i 25 knop.

Detta är den perfekta upplevelsen för den som vill prova på att segla de nya snabba och fartfyllda katamaranerna som har tagit över seglingsvärlden.

Read More

Stand up paddleboard


Lär dig grunderna och tekniken. Här får du en bra introduktion till sporten du kommer älska. Större delen av kursen hålls i vattnet av erfarna instruktörer. All utrustning ingår så som bräda, paddel och våtdräkt ingår.

Read More

Prova kitesurfing med företaget


Den mest populära teamkursen där eleverna individuellt har stora möjligheter att få rikligt med professionell hjälp för att utvecklas till en självständig kitesurfare tillsammans med sina kollegor.

Read More

Exklusiv fiskeguidning på Gotland


Längs Gotlands 80 mil långa kust hjälper våra fiskeguider dig att hitta det du letar efter. Oavsett om du är proffs eller bara vill prova på havsöringsfiske. Var vi fiskar beror på väder, vind, vattentemperatur och magkänsla. Vi vadar ut med fluga eller spinnspö och förespråkar att du återutsätter eventuell fångst. Fisket sker under hösten när öringen är närmre land. Vi har all utrustning som krävs om du önskar det.

Ingår:

Fiskeguide 8 timmar
Utrustning, (haspelspö/ flugspö och vadarbyxor)
Varm mat tillagad ute vid vattnet m. dricka, kaffe/the och snacks
Alla transporter under fisket
Minimum grupp 3 personer

Read More

Mountainbike på Gotland


Cykla mountainbike på Gotland! Öns slingrande stigar lämpar sig perfekt för mountainbike och tillsammans med vår guide hittar du till många smultronställen. Vi tar oss fram längs smala kuststigar och havet är aldrig långt borta. Mountainbike är ett smart och smidigt sätt att ta sig fram i naturen, samtidigt som det kan vara klurigt, utmanande och äventyrligt om man vill det. Det som alltid är kännetecknande är att det är oerhört roligt. På alla våra mountainbiketurer använder vi kvalitetscyklar från Bianchi. Givetvis ingår också hjälm, vattenflaska och ryggsäck.

Read More

Dramatiserad stadsvandring med exklusiv champagneprovning


Tillsammans med Gotlands bästa guider erbjuder vi en dramatiserad guidad stadsvandring i världsarvsstaden Visbys vackra och mytomspunna gränder. Ni väljer mellan två olika teman: Den blodiga sommaren 1361 och Bland digerdöd och blommor

Vi avslutar vandringarna på en av våra absoluta favoritplatser på ön, takterrassen på Helge And ruin. Här bjuds på, vad vi vågar påstå, Sveriges mäktigaste utsikt över Visby och Östersjön och här står champagnen uppdukad för kvällens provning tillsammans med Taittinger champagnehus. Provningen, som genomförs av Taittingers expert, börjar med husets historiska bakgrund. Efter det går vi igenom tillverkningsprocessen och vad som gör champagne så speciellt, innan vi går vidare och provar kvällens olika cuvéer

Read More

Klättring på Gotland


Klättring är ett äventyr för alla. Vid Högklint, en av Gotlands finare kalkstensklippor får ni en tre timmars introduktion till klippklättring. Under ledning av utbildade och erfarna instruktörer får ni klättra och möjlighet att testa era gränser, både fysiskt och mentalt. Klippklättring är en rolig och social sport där man tillsammans med andra kämpar på sin egen nivå mot mål man själv bestämmer. Och förutom att klättra kommer vi även att testa på en kortare nedfirning, allt i det storslagna landskapet vid Högklint.
En av de häftigaste sakerna med klättring är att det passar alla.

Read More

Middag i nordens mäktigaste evenemangsarena


S:t Nicolai är en av Visbys mäktiga kyrkoruiner. På 1200-talet var S:t Nicolai centrum för dominikanerbröderna, vars mest kände medlem blev Petrus de Dacia. Kyrkan har fått sitt namn efter sjöfararnas och köpmännens skyddshelgon S:t Nicolaus. På senare år har det gjorts stora investeringar i ruinen, glasade fönster, nya inventarier, hydraulisk scen, kalkstensgolv och andra förutsättningar för att kunna möta och nyttja ruinen som unik världsarena vid föreläsningar, middagar, möten, dop eller bröllop. Vi dukar upp med runda bord, vita dukar och vackra bordsdekorationer samt ljuslyktor på borden.
Tillsammans med Gotlands bästa restauratörer skapar vi en oförglömlig kväll som vi garanterar kommer leva kvar i minnet hos Er.

Välkommen till S:t Nicolai - en förstklassig och magisk eventmiljö!

Read More

Sälsafari


Låt oss ta er med på ett äventyr till ett av våra Gotländska Rev, ett naturreservat och tillhåll för sälar och fåglar. Sälarna trivs bra där, de blir bara fler och fler och de gillar att sola bland stenarna. Vi tar oss fram i kajaker.

Read More

Land Rover Safari


Låt oss ta er till hemliga platser regelrätt i terrängbil. Bakom ratten på en Land Rover Deffender kan du njuta av den ultimata upplevelsen av safariäventyr medan du färdas genom den Gotländska bushen och korsar enorma åkrar och vattendrag som kantas av skog. Det finns knappast något bättre sätt att med egna ögon få se den otroliga naturen som Gotland erbjuder.

Read More

Bergsnedfirning


Bergsnedfirning är en utmaning för alla! Högklint är Gotlands högsta klippa och utsikten mot Visby är storslagen. Naturreservatet ligger fem kilometer söder om stan och du tar dig enkelt hit med bil, cykel eller till fots. Många besökare kommer hit för utsiktens skull, men långt ifrån alla provar på att hänga fritt hela 50 meter ovanför marken.
Nedfirning, rappellering, repellering – namnen är många, men målet är det samma – att med sele och övrig säkerhetsutrustning ta oss nedför klinten med rep. Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller kunskap om klättring. Efter en kortare övningsfirning vid Getsvältan tar vi oss ända ner till havet, 50 meter nedanför. Adrenalinkick utlovas!
Detta ingår:
All nödvändig säkerhetsutrustning från Petzl och Mammut
Två utbildade instruktörer
Boka ett datum som passar dig och dina kompisar. 750kr per person (minimibokning 3 personer).

Read More